Skip to content

Читајте го нашиот блог

Зошто е важно да се одржува нормален крвен притисок?

Крвниот притисок е притисок на крвта во срцевите артерии. Артериите носат крв од срцето до сите органи . Крвниот притисок нормално се зголемува и опаѓа во текот на денот. Просечниот
Прочитај повеќе

Ултразвук на срцето: Што открива и колку често треба да се прави?

Ехокардиографија е ултразвучен тест кој ја проверува структурата и функцијата на срцето. На овој начин може да се види формата, големината и работата на срцето, неговите комори и преткомори, местото
Прочитај повеќе

Како да се спремате за носење на Холтер ЕКГ?

Постојат бројни дијагностички методи кои ги користат кардиолозите во процесот на откривање на проблеми со срцето, а холтер ЕКГ е еден од најчесто користените. Користејќи го овој метод, можно е
Прочитај повеќе

ВО МЕДИУМИТЕ

Play Video Play Video

Третман на срцеви заболувања

Play Video Play Video

Хибридни интервенции на аортни заболувања со ТАВИ процедура

Play Video Play Video

Покачени вредности на холестерол и ризикот од атеросклероза